Олімпіада в Пекіні: коронавірус не дав виступити збірній України з фрістайлу — у цьому виді були шанси на медаль

абраменко фристайл
Олімпійський чемпіон з фристайлу Олександр Абраменко. Фото: НОК України

Збірна України пропустить командний турнір з фрістайлу через те, що перед стартом у трьох спортсменів виявили коронавірусну інфекцію. Про це повідомляє "Суспільне Спорт".

Україна увійшла до числа восьми збірних, які завоювали право змагатися на Олімпіаді-2022 у командному турнірі з лижної акробатики. Але у старт-лист команда не потрапила. За інформацією журналістів, збірна України представлена ​​не буде через позитивні тести на коронавірус у Дмитра Котовського, Олександра Окіпнюка та Анастасії Новосад. На старт не вийде також збірна Казахстану.

Тренер збірної України з лижної акробатики Енвер Аблаєв підтвердив, що вона  пропустить командний турнір.

У наших спортсменів були хороші шанси на одну з медалей: у сезоні 2021/22 років українські лижні акробати брали участь у двох етапах Кубка світу і обидва рази здобули бронзові нагороди.

Україна вирушила на Олімпіаду-2022 у складі п'яти лижних акробатів – олімпійського чемпіона Олександра Абраменка, Олександра Окіпнюка, Дмитра Котовського , Анастасії Новосад , Ольги Полюк. Попереду ще індивідуальні змагання.

Олімпіада у Пекіні стартувала грандіозним шоу на церемонії відкриття. Але вже перші дні принесли скандал у фігурному катанні, де організатори відклали церемонію нагородження — ЗМІ повідомляють, що у допінг-пробі російської фігуристки виявили заборонену речовину.