Росіяни планували видати мешканцям Київщини паспорти СРСР, - СБУ

паспорт СРСР, СССР, київська область, окупанти, російські паспорти, паспорт РФ
Фото: Служба безпеки України

Російські окупанти у разі захоплення Київської області планували створити окупаційну адміністрацію та організувати псевдореферендум для проголошення місцевої республіки. А також видати місцевим паспорти СРСР. 

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це свідчать дані, які військова контррозвідка СБУ отримала на позиціях загарбників.

купанти планували створити тут окупаційну адміністрацію та організувати псевдореферендум для проголошення місцевої республіки. Усіх жителів хотіли взяти на облік і в обмін на українські документи примусово роздати паспорти СРСР - принаймні на перший час до видачі документів РФ", - наголосили у СБУ. 

Зазначається, що було виявлено ворожий схрон з бланками паспортів колишнього СРСР у покинутому будинку поблизу міста Макарів Бучанського району.

"Ці бланки були саме українського зразка – від імені УРСР. Причому подібна серія не вироблялася в Україні з 1990 року. Таким чином, усі виявлені бланки – були завезені з РФ на початку повномасштабної агресії проти нашої держави", - йдеться у повідомленні.  

Нагадаємо, що окупанти продовжують готувати підґрунтя для проведення псевдореферендуму щодо можливого приєднання до країни-агресора РФ. Водночас у ЄС заявили, що вони не визнаватимуть російські паспорти, видані жителям Херсонської та Запорізької областей.