Таблетки "Молнупіравір" працюють проти штаму Covid-19 "Омікрон"

Таблетки "Молнупіравір" працюють проти штаму Covid-19 "Омікрон"
Таблетки "Молнупіравір" працюють проти штаму Covid-19 "Омікрон"

Фармацевтична компанія Merck заявляє, що її таблетка "Молнупіравір" від коронавірусу має механізм, який працюватиме також проти "Омікрону" та інших штамів Covid-19.

Про це повідомляє Reuters.

У Merck стверджують, що таблетка "Молнупіравір" має механізм дії, який може працювати як проти "Омікрону", так і будь-якого іншого варіанту вірусу.

"Ми впевнені, що ці таблетки будуть ефективні проти "Омікрону". Цей механізм на молекулярному рівні діятиме проти "Омікрону" і, наскільки ми знаємо, проти будь-якого іншого варіанту, який може з'явитися", — сказав Дін Лі, президент дослідних лабораторій Merck на щорічній конференції з охорони здоров'я.

Видання зазначає, що даних щодо дії таблеток "Молнупіравір" проти "Омікрону" поки що немає, але препарат продемонстрував ефективність у 30% у зниженні ймовірності госпіталізації та смерті, згідно з дослідженням, яке проводилося на 1433 пацієнтах у листопаді. У той же час зазначається, що раніше дослідження показували ефективність в 50%.

Зазначимо, таблетки "Молнупіравір" схвалило американське Агентство з продовольства та медикаментів (FDA) у грудні 2021 року.

Також його вже схвалили та планують закуповувати в інших країнах, включаючи Велику Британію, Японію та Індію.

Зазначимо, Україна також провела переговори з фармацевтичними компаніями-виробниками, за результатами яких вдалося домовитися про можливість бронювання пігулок "Молнупіравір" для нашої країни.