У лютому в Україні фіксуватимуть до 60 тисяч випадків Covid-19 щодня — прогноз РНБО

У лютому в Україні фіксуватимуть до 60 тисяч випадків Covid-19 щодня — прогноз РНБО
У лютому на коронавірус перехворіє 1 мільйон українців

Рада національної безпеки України прогнозує, що у лютому в Україні добова кількість нових випадків зараження коронавірусом сягатиме 59 тисяч — це оптимістичний прогноз.

Про прогнози РНБО повідомив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін, повідомляє видання ЛігаLife.

Зокрема, пік нової хвилі коронавірусу очікується 20-25 лютого. Протягом цих днів РНБО прогнозує максимальну добову кількість нових випадків Covid-19.

"За американськими прогнозами, які роблять для України, пікові показники захворюваності очікуються також приблизно на середину лютого та досить швидке падіння до 1 квітня", — зазначив Кузін.

За його словами, загалом у лютому на коронавірус перехворіє 1 мільйон українців. Заступник міністра охорони здоров'я зазначив, що, незважаючи на високий показник захворюваності, уряд не планує вводити нові локдауни, як це було у 2022 році.

"По суті, це хвиля на півтора місяці максимум, яка призводить до пікових навантажень на медсистему і на роботу об'єктів критичної інфраструктури", — підсумував Кузін.

Він також зазначив, що на Івано-Франківщині фіксується максимальна добова кількість нових випадків зараження коронавірусом.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко оголосив про початок нової хвилі коронавірусу в Україні 20 січня. Вже наступного дня, вранці 21 січня, МОЗ повідомило, що за останню добу в Україні зафіксували понад 20 тисяч нових випадків Covid-19.