"Червона" зона повертається: в Україні розпочався новий спалах коронавірусу – Ляшко

"Червона" зона повертається: в Україні розпочався новий спалах коронавірусу – Ляшко
В Україні погіршується ситуація з коронавірусом

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко оголосив про початок нової хвилі коронавірусу в Україні. Як повідомив глава МОЗ під час брифінгу, вогнище зараження — західні області країни.

Міністр розповів, що МОЗ звернулося з листом до Кабміну з проханням скликати комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації, щоб розглянути питання запровадження "червоного" рівня епіднебезпеки в Івано-Франківській області.

Саме у цьому регіоні фіксується максимальна добова кількість нових випадків зараження коронавірусом.

Негативна динаміка, за словами голови МОЗ, спостерігається у Чернівецькій, Львівській та Тернопільській областях. Проте загалом у країні захворюваність також зросла.

"В Україні за вчора вже зафіксовано 18 479 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби Covid-19. Це свідчить, що в Україні почався спалах. Епіцентр спалаху — Західна Україна", — сказав Ляшко.

Раніше Національна академія наук попереджала, що динаміка фіксування нових випадків інфікування Covid-19 дозволяє зробити висновок, що в Україні починається чергова хвиля захворюваності.

Вчені та медики вважають, що нова хвиля коронавірусу викликана штамом "Омікрон", який поширився вже практично по всій Україні.