Влада Києва радить роботодавцям повідправляти співробітників додому через швидке поширення Covid-19

Фото: Центр общественного здоровья при Минздраве
Фото: Центр громадського здоров'я при МОЗ

Влада Києва радить роботодавцям по можливості перевести працівників на дистанційний режим роботи у зв'язку зі значним зростанням захворюваності на коронавірусну інфекцію в столиці та по всій Україні. Про це заявила журналістам заступник голови Київміськадміністрації Ганна Старостенко, повідомляє прес-служба КМДА.

"Якщо це неможливо, необхідно провітрювати приміщення якнайчастіше, стежити за дотриманням масочного режиму та соціальної дистанції. А у разі появи перших симптомів застуди залишатися вдома. Всі ці заходи можуть значно знизити швидкість поширення вірусу серед населення столиці", – додала чиновниця.

Вона також заявила, що стрімке збільшення кількості нових випадків Covid-19 змушує столичну владу максимально посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень.

"Ми бачимо, що в Україні вже почалася нова хвиля пандемії коронавірусу, адже кількість нових випадків захворюваності на Covid-19 стрімко зростає. І Київ не стане винятком. Тому ми маємо бути готові і максимально запобігти поширенню вірусу серед мешканців міста", – зазначила Старостенко.

За словами заступника голови КМДА, оскільки новий штам коронавірусу "Омікрон" дуже контагіозний, особливо в закритих приміщеннях, то знизити ризик інфікування можна лише дотримуючись основних санітарних правил: дотримання маскового режиму, дистанціювання та гігієни рук (часте миття та обробка дезінфектором).

Як вказують у міськадміністрації, станом на 21 січня у столичних лікарнях перебувають 743 пацієнти (зокрема 38 дітей) із підтвердженим діагнозом Covid-19 та 45 (зокрема 13 дітей) з підозрою на це захворювання.

У тяжкому стані 452 пацієнти, на ліжках інтенсивної реанімації 125 хворих. 17 людей підключено до апарату штучної вентиляції легень, ще 83 перебувають на неінвазивній штучній вентиляції легень. Кисневої підтримки в Києві потребують 578 хворих.

Зазначимо, що за добу 20 січня в Україні виявили 20,2 тисячі нових випадків зараження коронавірусом, у тому числі 1552 у Києві. Днем раніше таких випадків в Україні зафіксували 18,5 тисячі, 18 січня – 12,8 тисячі, 17 січня – 8,6 тисячі, а 16 січня лише 5,1 тисячі.