Кабмін виділив понад 90 млн грн на закупівлю реагентів для ПЛР-тестів

Рішення було ухвалено під час засідання уряду 19 січня
Закуплені набори дозволять провести близько 415 тисяч ПЛР-досліджень. Фото: Depositphotos

Україна виділить 91 млн грн на закупівлю 4 тисяч 330 наборів реагентів для визначення коронавірусу SARS-CoV-2 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР).

Як повідомляє прес-служба Кабінету міністрів, це рішення було ухвалено під час засідання уряду 19 січня.

У Кабміні зазначають, що виділити гроші вдалося завдяки економії у 2020 році за програмою "Громадське здоров'я та заходи щодо боротьби з епідеміями".

"Завдяки економії вдасться додатково поповнити запаси наборів реагентів у наших лабораторіях. Закуплені набори дозволять провести близько 415 тисяч ПЛР-досліджень", – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що столичні правоохоронці викрили у Києві схему протиправної діяльності лабораторії, яка видавала результати ПЛР-тестування на коронавірус без проведення самого тестування.

Нагадаємо, станом на ранок 20 січня, в Україні зафіксовано 18 479 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби Covid-19.

При цьому Національна академія наук повідомила, що динаміка фіксування нових випадків інфікування Covid-19 дозволяє зробити висновок, що в Україні починається чергова хвиля захворюваності.

Вчені та медики вважають, що нова хвиля коронавірусу викликана штамом "Омікрон", який поширився вже практично по всій Україні.