Українці, які вакцинувалися бустерною дозою, отримають по 500 грн

вакцинация
Вакцинация. Фото: pixabay.com

Громадяни України, які зробили щеплення від коронавірусу бустерною дозою, отримають додаткові 500 грн у рамках програми "єПідтримка". Про це заявив у своєму Telegram-каналі прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

"Українці, які прищепляться бустерною дозою, отримають додатково 500 грн у рамках президентської ініціативи "єПідтримка". Уряд сьогодні прийняв зміни до програми. Вони працюватимуть з 14 березня", — написав Шмигаль.

Він додав, що люди старше 60 років та особи з інвалідністю І та ІІ групи вже у лютому 2022 року зможуть використати кошти, отримані у рамках програми "єПідтримка", на ліки та оплату житлово-комунальних послуг.

Офіційний старт програми "єПідтримка" пройшов 19 грудня 2021 року. Вона триватиме рік — до 18 грудня 2022 року.

Відповідно до умов програми, 1000 грн можуть отримати всі повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс вакцинації проти Covid-19, на 4 місяці з моменту отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн за безготівкового розрахунку через термінал компанії.

Підлітки віком від 14 до 17 років зможуть витратити тисячу гривень, яку отримають за вакцинацію в рамках програми "єПідтримка", на проживання у гуртожитках навчальних закладів, а також на купівлю книг, канцелярського приладдя, спортивних товарів.

2 грудня 2021 року Верховна Рада ухвалила зміни до державного бюджету на 2021 рік, передбачивши 8 млрд грн на виплату по 1 тисячі грн усім, хто щепився від Covid-19.