З початку війни у Києві народилися 390 дітей та лемур Байрактар

Фото: Facebook/Алексей Курпас
Фото: Facebook/Алексей Курпас

У пологових будинках Києва в останні 8 днів народилося 390 немовлят, у тому числі 199 хлопчиків та 191 дівчинка, а в зоопарку столиці народився лемур, якого назвали Байрактаром. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі мер Києва Віталій Кличко.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

За його словами, лікарні міста всім необхідним зараз забезпечені та продовжують роботу, "лікарі перебувають на бойовому чергуванні". Також працює більшість комунальних аптек "Фармація".

"І я звертаюся до власників приватних аптек: відкрийте їх, хто може! Це дуже важливо. Тому що люди стоять годинами в чергах за ліками до комунальних аптек", — закликав градоначальник, наголосивши, що у столиці також працює гуманітарний штаб для бажаючих надати допомогу, і для людей, яким ця допомога сьогодні потрібна.

Крім того, він нагадав, що між правим і лівим берегом зараз працюють лише два мости — Північний і Дарницький, але закликав мешканців утриматися від пересування містом заради їхньої ж безпеки і спускатися в укриття за сигналом тривоги.

За оцінкою мера, ніч на 4 березня пройшла у Києві пройшла відносно спокійно, проте кілька разів спрацьовували системи протиповітряної оборони. При цьому місто продовжує готуватися до оборони: на вулицях зводиться все більше блокпостів та обмежувальних блоків, встановлюються протитанкові їжаки.

Нагадаємо також, що на четвертий день війни у Київському зоопарку народилися двоє козенят. При цьому з початку війни 24 лютого його закрито для відвідувачів, однак він не припинив догляд за тваринами. Як запевнив зоопарк 4 березня, у нього є електрика, тепло та вода, а всі тварини нагодовані та перебувають під цілодобовим наглядом ветеринарів.