"Розрахунковий центр" отримав ліцензію на клірингову діяльність

Нацкомісія ухвалила рішення про видачу ліцензії на основі заяви та пакету документів, наданих "Розрахунковим центром"
Наявність ліцензії дозволяє запуску на організованих майданчиках ринку капіталу нового фінансового інструменту – валютного свопу. Фото: Pexels

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) видала ліцензію на провадження клірингової діяльності Центрального контрагента ПАТ “Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках”.

Як заявив член НКЦПФР Іраклій Барамія, наявність відповідної ліцензії Центрального контрагента дає можливість запуску на організованих майданчиках ринку капіталу нового фінансового інструменту – валютного свопу.

У НКЦПФР зазначають, що це дасть додатковий механізм для кредитування та можливість хеджування ризиків.

За інформацією регулятора, Нацкомісія ухвалила рішення про видачу ліцензії на основі заяви та пакету документів, наданих "Розрахунковим центром".

Таким чином, внутрішні документи організації, її фінансова звітність є достовірними, вичерпними та відповідають вимогам законодавства.

Разом із видачею ліцензії НКЦПФР зареєструвала нову редакцію Правил ведення клірингової діяльності "Розрахунковий центр".

Нагадаємо, 10 серпня 2021 року Національний банк України відкликав банківську ліцензію у ПАТ "Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках".

Раніше повідомлялося, що 26 травня 2021 року набули чинності нові редакції документів ВАТ "Розрахунковий центр" - Регламент провадження клірингової діяльності, Положення про систему управління ризиками та гарантій, які вносять зміни до процедури проведення операцій у режимі РЕПО з контролем ризиків.