Американський техногігант Qualcomm купив українську IT-компанію

Augmented Pixels має офіси у США та Україні, зокрема, у Києві та Одесі
Знак Qualcomm біля офісу компанії. Фото: Depositphotos

Один із найбільших у світі виробників чипів, софту та сервісів Qualcomm (США) купив українську компанію Augmented Pixels.

Як повідомляє Forbes, сума угоди не повідомляється. За даними видання, за час існування Augmented Pixels залучив близько $7 млн. Останній раунд на $2 млн стартап залучив у лютому 2021 року.

Серед інвесторів компанії – AVentures Capital, ICU, засновника Ciklum Торбена Майгаарда, а також The Hive та Steltec Capital.

У виданні зазначають, що Augmented Pixels має офіси у США та Україні, зокрема у Києві та Одесі.

Станом на 14 грудня його ринкова капіталізація становить $211,7 млрд. Виторг за 2021 рік – $33,6 млрд.

Стартап у 2013 році заснував одеський підприємець Віталій Гончарук. Компанія розробляє технології для навігації у доповненій реальності та 3D-геолокації. Це допомагає роботам і дронам пересуватися та орієнтуватися у просторах, де недоступний сигнал GPS.

У 2021 році Augmented Pixels запустив платформу для створення 3D-карток GlobalMap.AI.

Головний офіс стартапу розташований в американському місті Пало Альто, але ведеться розробка в українських офісах у Києві, Львові та інших містах.

Qualcomm – один із найбільших у світі виробників мікрочипів, у тому числі смартфонів та GPS-навігації. Незважаючи на глобальний дефіцит напівпровідників у четвертому кварталі 2021 року, продаж компанії зріс на 56% порівняно з торішніми показниками.

За даними джерела Forbes, Qualcomm планує найближчим часом відкрити R&D-центр в Україні. Наприкінці грудня у Києві було зареєстровано юрособу ТОВ "КВАЛКОММ УКРАЇНА".

При цьому в Qualcomm офіційно покупку стартапу поки що не коментують.

Раніше повідомлялося, що Qualcomm, яка залишається основним постачальником чипів для американської корпорації Apple, заявила, що зможе поставити лише 20% від загального обсягу 5G-чіпів для лінійки смартфонів 2023 року.

Джерело фото: Depositphotos