Google Cloud допоможе своїм клієнтам впроваджувати блокчейн

Gошуковий гігант намагається визначитись із набором послуг на базі блокчейну, які він зможе запропонувати своїм клієнтам
Загалом Google Cloud позиціонує свою нову ініціативу як спосіб допомогти старим компаніям у модернізації свого бізнесу. Фото: Pixabay

Компанія Google Cloud розширює підрозділ роботи з цифровими активами, щоб допомогти своїм клієнтам впроваджувати блокчейн-технології.

Як повідомляє CNBC, компанія створює групу для побудови бізнесу у сфері блокчейну.

При цьому Google Cloud активно наймає співробітників з досвідом роботи з блокчейном до свого підрозділу по роботі з цифровими активами.

За інформацією видання, на сьогоднішній день пошуковий гігант намагається визначитись із набором послуг на базі блокчейну, які він зможе запропонувати своїм клієнтам.

"Є речі, які ми можемо зробити, щоб зменшити труднощі, які виникають у деяких клієнтів щодо оплати хмарних послуг з використанням криптовалюту", - заявив керівник відділу цифрових активів хмарного підрозділу Google Річард Відманн.

За його словами, організації, які займаються розвитком цифрових активів, здебільшого капіталізовані криптовалютами.

Загалом Google Cloud позиціонує свою нову ініціативу як спосіб допомогти старим компаніям у модернізації свого бізнесу.

Інформація з'явилася після того, як Google Labs сформувала нову окрему групу, що працює над блокчейном та іншими технологіями розподілених обчислень та зберігання даних наступного покоління.

Крім того, відеосервіс YouTube, що належить Google, цього тижня заявив про свій інтерес до блокчейну, NFT і Web3.

Раніше повідомлялося, що англійський розробник комп'ютерних ігор Пітер Моліньє запускає нову гру Legacy, яка буде бізнес-симулятором на основі технології блокчейн і використовуватиме NFT.