МОН та Мінцифри працюють над впровадженням е-документів про освіту у "Дія"

дія, дія освіта, документи в дія

Команда Міністерства освіти і науки працює над впровадженням електронних документів про освіту на порталі і в мобільному застосунку "Дія" разом із колегами з Мінцифри та за підтримки проєкту "EU4DigitalUA". 

Про це йдеться на сайті МОН.  

Зазначається, що у додатку будуть міститися документах про базову середню, повну загальну середню, професійну (професійно-технічну), фахову передвищу та вищу освіту. 

Крім того, вже зараз завдяки сервісу ЄДЕБО «Інформація про фізичну особу, що міститься в ЄДЕБО» здобувачі освіти та випускники можуть самостійно отримати інформацію про видані ним документи про освіту та дані про навчання. Для цього лише треба мати кваліфікований електронний підпис, реквізити документів про освіту – не потрібні.  

Також інформацію, отриману за допомогою сервісу ЄДЕБО, про серію та номер виданих документів про освіту, можна використати для перевірки виданих документів у Реєстрі документів про освіту.  

Отримана виписка з цього Реєстру може бути корисною для визнання українських документів про освіту для подальшого навчання та працевлаштування за кордоном, зокрема в країнах Європейського простору вищої освіти. 

Нагадаємо, ще наприкінці червня голова Мінреінтеграції Ірина Верещук повідомила, що документи про освіту будуть інтегровані у додаток "Дія", щоб люди з тимчасово окупованих територій могли користуватися цифровими копіями.