Портал "Дія" відбив потужні DDoS-атаки з територій чотирьох країн

Дія
Додаток "Дія". Фото: Facebook Михайла Федорова

Хакери атакували "Дію" з територій Росії, Китаю, Чехії та Узбекистану, але команда порталу відбила всі кіберзагрози. Про це Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у своєму Telegram-каналі.

За його словами, потужна DDoS-атака розпочалася близько 20:00 15 лютого.

"Початковий вектор — Росія та Китай. Десь 600 тисяч пакетів шкідливого трафіку за секунду. Наші фахівці швидко "обрізали" цей напрямок, але атака повернулася з Чехії та Узбекистану. І знову була відбита", — заявив Федоров.

Міністр стверджує, що для користувачів порталу атаки залишилися непоміченими.

Кібератаки

Того ж дня хакери провели масштабні DDoS-атаки на додатки ПриватБанку та Ощадбанку. При спробі зайти в "Приват24" через мобільний додаток з'являвся напис "Сталася помилка. Повторіть спробу пізніше". Не вдалося завантажити і платіжні картки.

В Ощадбанку також сталися збої у роботі. При спробі зайти в програму виникала помилка. Не працювали банкомати, термінали самообслуговування та платіжні термінали.

Перед цим клієнти Приватбанку почали отримувати SMS, в яких говорилося, що нібито банкомати держбанку перестануть працювати. У фінустанові спростували цю інформацію.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки провадитимуть підготовку до потенційного збільшення кількості кібератак на українські держструктури з боку російських хакерів. Вашингтон готовий надати Києву допомогу у сфері кібербезпеки,