Хакери атакували офіційний сайт України – Ukraine.ua

Хакери атакували офіційний сайт України – Ukraine.ua
На сайт Ukraine.ua здійснено кібератаку. Фото: Depositphotos

У ніч на 26 січня нещодавно створений офіційний сайт України Ukraine.ua зазнав кібератаки. Через спробу злому портал кілька годин був недоступний для користувачів.

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ.

Сайт відновив роботу о 13:00. У відомстві уточнили, що до кінця дня можливі тимчасові проблеми з доступом до ресурсу, але фахівці вживають усіх необхідних заходів для відновлення повноцінної стабільної роботи Ukraine.ua.

Зазначимо, що офіційний сайт України створили для іноземців. На порталі показують сучасну Україну – креативну, динамічну та інноваційну.

В даний час Ukraine.ua розмовляє сімома іноземними мовами — англійською, німецькою, французькою, іспанською, китайською, арабською та івритом.

Офіційний сайт України запустили 14 січня, буквально за кілька годин після масштабної кібератаки на державні портали. Тож тоді Ukraine.ua не потрапив під атаку хакерів.

Хто намагався зламати офіційний сайт України, ще невідомо. А ось 14 січня, за інформацією МВС, кібератаку на органи державної влади було сплановано та проведено спецслужбами Росії.

У Мінцифри також офіційно заявило, що "всі докази вказують на те, що за найбільшою за 4 роки кібератакою на сайти українських держструктур стоїть Росія".

Фото: Depositphotos