США допоможуть Україні відбивати кібератаки з РФ

Офіційні особи США закликали всі компанії бути в стані підвищеної готовності через загрозу атак хакерів з РФ
У США вважають, що зараз існує реальна загроза українській інфраструктурі. Фото: Pixabay

Сполучені Штати Америки вестимуть підготовку до потенційного збільшення кількості кібератак на американські компанії та українські держструктури з боку російських хакерів.

Про це йшлося у ході зустрічі представників Білого дому, спецслужб, розвідки, Міністерства внутрішньої безпеки та інших відомств, повідомляє CNN із посиланням на американських чиновників.

За інформацією агентства, керівництво США обговорювало кроки, які влада повинна робити у разі інцидентів з кібератаками, якщо вони стосуватимуться державних або приватних організацій у критично важливих секторах економіки.

Під час зустрічі офіційні особи США закликали всі компанії бути в стані підвищеної готовності через загрозу атак хакерів з РФ.

У США вважають, що зараз існує реальна загроза українській інфраструктурі, але не американській.

У зв'язку з цим, Вашингтон може надати Києву допомогу у сфері кібербезпеки, особливо з урахуванням того, що в січні наша країна зазнала серії кібератак.

"Хоча нині немає будь-яких конкретних реальних загроз для США, ми пам'ятаємо про те, що Росія може піти на ескалацію своїх дій, що дестабілізують, таким чином, що це може вплинути на інші країни за межами України", – заявив високопосадовець.

Нагадаємо, у ніч з 13 на 14 січня хакери атакували низку сайтів українських міністерств. В результаті перестали працювати веб-сторінки Міносвіти, МЗС, ДСНС, Кабміну.

У Мінцифри офіційно заявило, що "всі докази вказують на те, що за найбільшою за 4 роки кібератакою на сайти українських держструктур стоїть Росія".

У США також відреагували на атаку хакерів, заявивши, що дадуть "належну відповідь" Росії, якщо отримають докази того, що саме ця країна стоїть за спробою злому держсайтів.