TA Ventures Вікторії Тігіпко розширює фонд з $50 млн до $75 млн для інвестицій у Web3 та метавсесвіт

TA Ventures Вікторії Тігіпко розширює фонд з $50 млн до $75 млн для інвестицій у Web3 та метавсесвіт

Керівник TA Ventures Вікторія Тігіпко заявила про розширення фонду на $25 млн, а також про запуск нових напрямків: Web3, блокчейн та метавсесвіт, повідомляє Forbes.

"Web3 відкриває можливості для мільйонів нових підприємців", — сказав партнер фонду Олег Маленков, який відповідатиме за інвестиції у цих напрямках.

На ринку вже з'являються стартапи, які торгують правами на віртуальні товари (NFT), сервіси, що базуються на блокчейні (DeFi), або платформи, якими керують користувачі (DAO), додав він.

"Ми почали інвестувати в Web3 наприкінці минулого року", — заявив Маленков.

Без Web3 також неможливий розвиток метавсесвіту — віртуального світу, який будують користувачі. TA Ventures вже має досвід роботи в цих сферах.

"Ми почали інвестувати в Web3 наприкінці минулого року", — каже Маленков.

Він зазначив, що стратегія фонду не змінюється: інвестиції на ранніх стадіях, фокус на команду, співінвестування із клубом ангелів ICLUB VC та вихід на глобальні ринки.

Фонд продовжить вкладати кошти у транспортні технології, корпоративне програмне забезпечення, цифрове здоров'я та direct-to-consumer бренди.

23 грудня 2021 року з TA Ventures пішов партнер Ігор Перція, щоб самостійно розвивати проекти у сфері криптоактивів та Web3. За його словами, "це єдина ніша у сучасному інтернеті, де не потрібно бути генієм і можна фантастично розбагатіти".

У 2021 році Україна посіла 4 позицію у рейтингу глобального індексу сприйняття криптоактивів у 2021 році. Країна випередила таких потужних глобальних гравців крипторинку, як США та Китай. Згідно з Chainalysis, саме в Україні найбільший у світі обсяг транзакцій із криптоактивами серед учасників ринку. Легалізацію криптовалюти підтримав навіть начальник департаменту кіберполіції Нацполіції Олександр Грінчак.