Угода Ілона Маска з покупки Twitter опинилася під загрозою зриву

Угода Ілона Маска з покупки Twitter опинилася під загрозою зриву

Угода Ілона Маска про покупку Twitter знаходиться під загрозою, оскільки його аналітики не знайшли ефективних шляхів для перевірки та виявлення коректної кількості спам-акаунтів у соцмережі.

Про це повідомляє Washington Рост.

Як зазначає видання, команда Маска припинила участь у деяких дискусіях щодо фінансування угоди на 44 мільярди доларів.

За словами одного з джерел, переговори з інвесторами в останні тижні охолонули, оскільки аналітики Ілона Маска висловили сумніви щодо масиву даних, проданих корпоративним клієнтам з Twitter.

У команди Ілона Маска недостатньо інформації, щоб оцінити перспективи Twitter як бізнесу. Тепер, коли команда Маска дійшла висновку, що дані Twitter про спам-акаунти не піддаються перевірці, очікується, що вона вживе потенційно рішучих заходів.

Якщо Маск відмовиться від угоди, це може спровокувати масштабний судовий позов.

Згідно з умовами угоди, Маск має заплатити 1 мільярд доларів, щоб розірвати угоду, але експерти з правових питань заявили, що Twitter може спробувати змусити Маска здійснити покупку, якщо причина відмови не пов'язана з фундаментальним бізнесом компанії.

Незважаючи на слова мільярдера про можливість придбання соцмережі за нижчою ціною, власники Twitter заявили, що не мають наміру робити "знижку".

У свою чергу Twitter планує виконати вимоги Маска про дані.

Нагадаємо, раніше Ілон Маск заявив про призупинення операції з купівлі соцмережі до отримання реальної статистики з фейкових акаунтів.

Зазначимо, для мільярдера Ілона Маска Twitter — дороге придбання. Тому він вирішив продати частину своїх акцій обраній групі покупців заради фінансування угоди.