Запуск супутникового інтернету Starlink в Україні перенесли на 2023 рік.

Запуск супутникового інтернету Starlink в Україні перенесли на 2023 рік.
Підключення до Starlink в Україні коштуватиме Starlink. Фото: сайт SpaceX

Новий оператор супутникового інтернету Starlink, створений мільярдером та засновником компанії SpaceX Ілоном Маском, переніс запуск послуг в Україні на 2023 рік. Про це повідомляє видання dev.ua.

Раніше планувалося, що українці зможуть почати користуватися супутниковим інтернетом у 2022 році. При цьому якщо на території України оформити попереднє замовлення на послуги Starlink, то з'явиться інформація, що вони стануть доступні у 2023 році.

"Starlink планує розширити послуги у вашому регіоні у 2023 році. Доступність залежить від схвалення регулюючих органів", - йдеться в повідомленні компанії для українських користувачів.

При цьому ціна підключення не змінилася та збереглася на рівні 99 доларів.

Нагадаємо, важка ракета-носій Falcon 9 SpaceX 19 січня успішно вивела на орбіту партію з 49 міні-супутників, призначених для продовження розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тисяч космічних апаратів даного типу (а згодом із 30 тисяч) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. Загальна сума інвестицій у реалізацію проєкту оцінюється у $10 млрд.