Covid-19: у громадському транспорті Києва почнуться перевірки

Зараз у столиці спостерігається стрімке підвищення показників захворюваності на коронавірус.
Фото: Delo.ua

У Києві посилять контроль за дотриманням карантинних обмежень у громадському транспорті.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник. За його словами, зараз у столиці спостерігається стрімке підвищення показників захворюваності на коронавірус.

"Громадський транспорт – одне з місць, де можна заразитися хворобою. Саме тому закликаю дотримуватись маскового режиму, користуючись ним", – написав чиновник.

Поворозник підкреслив, що користуватися громадським транспортом можуть пасажири за наявності негативного ПЛР-тесту на COVID-19 або експрес-тесту для визначення антигену терміном дії 72 години, а також документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або отримання однієї дози 2-дозової вакцини COVID -19, який можна застосовувати протягом 30 днів від дати введення дози.

Заступник голови КМДА також нагадав, що користуватися громадським транспортом можуть пасажири за наявності жовтого або зеленого COVID-сертифікату та документа про лікування від зазначеної хвороби.

Поворозник додав, що для контролю за дотриманням карантинних обмежень місто залучить працівників Муніципальної охорони.

Раніше повідомлялося, що влада Києва радить роботодавцям по можливості перевести працівників на дистанційний режим роботи у зв'язку зі значним зростанням захворюваності на коронавірусну інфекцію в столиці та по всій Україні.

Нагадаємо, станом на ранок 24 січня в Україні зафіксовано 12 915 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби Covid-19.