Китай закрив небо для деяких літаків російських авіакомпаній

Китай закрив небо для деяких літаків російських авіакомпаній

Літаки Boeing і Airbus російських авіаперевізників, зареєстровані у двох юрисдикціях, не можуть влітати в повітряний простір Китаю, так як влада країни закрила для них китайське небо.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомляють російські ЗМІ із посиланням на свої джерела.

За попередньою інформацією, російські авіаперевізники не змогли підтвердити, що їхні імпортні літаки офіційно знято з реєстрації за кордоном. Китай запитував цю інформацію додатково після того, як авіаперевізники Росії спромоглися актуалізувати електронне досьє.

Коли РФ не змогла виконати додаткової вимоги, Китай відмовився приймати Boeing і Airbus російських авіакомпаній.

Раніше про це повідомляли логістичні оператори РФ і компанія Global Link Logistics. Зокрема, логістичний оператор "Оптімалог" повідомив, що компанії Авіастар та FlyAvia відмінили всі рейси з Китаю до Росії.

Ситуація, що склалася - результату західних санкцій проти РФ, які ввели ще в березні через розв'язання війни проти України. Нагадаємо, Агентство з авіаційної безпеки Європейського Союзу (EASA) призупинило дію всіх сертифікатів, якщо їхній власник перебуває або проживає в Росії або іншим чином підпадає під санкції.

Фото: ua.depositphotos.com