Литва заборонила перевезення санкційних товарів між Росією та Калінінградською областю

Литва заборонила перевезення санкційних товарів між Росією та Калінінградською областю

З 18 червня Литва забороняє транзитне перевезення товарів, на які накладені санкції, між Росією та Калінінградською областю, розташованою між Литвою та Польщею.

Про це повідомляє Reuters.

Як зазначив губернатор Калінінградської області Антон Аліханов, заборона торкнеться 40-50% продукції, що перевозиться з Росії через Литву – це, зокрема, будівельні матеріали, цемент, нафта, вугілля та метал. Губернатор заявив, що тепер на поромну лінію Усть-Луга-Балтійськ потрібні додаткові судна для постачання товарів.

Негайний початок заборони підтвердили і вантажні підрозділи служби державних залізниць Литви у листі клієнтам після "роз'яснень" Європейської комісії щодо механізму застосування санкцій.

Калінінград, затиснутий між членами ЄС та НАТО Польщею та Литвою, отримує постачання з Росії залізницею та газопроводом через Литву.

Анклав, де знаходиться штаб російського Балтійського флоту, був захоплений Червоною Армією у нацистської Німеччини у квітні 1945 року та переданий Радянському Союзу після Другої світової війни.

Зазначимо, Сейм Литви визнав вивезення українців у Росію депортацією українського народу, закликав міжнародне співтовариство вчинити також домагатися відповідальності за злочини країни-агресора РФ.