Нове залізничне сполучення та парк локомотивів: Україна і США домовилися про транспортну співпрацю

Нове залізничне сполучення та парк локомотивів: Україна і США домовилися про транспортну співпрацю

Міністр інфраструктури України Александр Кубраков та міністр транспорту США Пит Буттиджич 19 лютого підписали меморандум про співробітництво. Про це повідомила прессслужба Мінінфраструктури. 

Документ передбачає, зокрема, оновлення всього парку локомотивів та вагонів до 2030 року, а також створення системи швидкого залізничного сполучення між великими містами та покращення залізничної інфраструктури України.

"Також у сфері наших пріоритетів у партнерстві з американськими колегами працювати над проєктами модернізації існуючих автодоріг та встановлення на них автоматичних станцій зважування" — додав Кубраков.

Крім цього, меморандум передбачає, що влада обох країн буде сприяння комерційній участі та інвестиціям у приватний сектор США та України.

Передбачається розвитку та впровадження доброякісних та екологічно безпечних авіаційних палив та інших "зелених" технологій. США та Україна будуть співпрацювати у сфері альтернативних палив, електрифікації транспорту, використання ринкових механізмів та технологічного прогресу з метою зменшення викидів парникових газів у транспортній галузі.

Раніше Україна підписала з Польщею меморандум щодо посилення співпраці у залізничній сфері. Це дозволить кардинально збільшити обсяг залізничних перевезень українського експорту до ЄС та світових ринків.