"Поки не відбудеться вторгнення Росії", - лоукостер Ryanair продовжить польоти в Україну

ryanair літак
Літак Ryanair. Фото: прес-служба Ryanair

Керівництво ірландської бюджетної авіакомпанії Ryanair заявило, що зобов'язане доставляти пасажирів у країну та з неї доти, доки не відбудеться вторгнення Росії. Про це повідомляє Reuters.

"Це наш обов'язок і обов'язок підтримувати народ України, поки там немає війни", - заявив глава компанії Майкл О'Лірі на прес-конференції в Лісабоні.

За його словами, немає причин для припинення польотів, якщо тільки європейська влада не скаже, що літати в Україну небезпечно.

"Важливо не панікувати. Людям треба повернутися додому, і люди хочуть летіти за кордон до ЄС. Авіакомпанії мають надавати цю послугу", - сказав О'Лірі.

У січні Ryanair заявила, що найближчими роками може розмістити в Україні до 20 літаків і планувала виконувати влітку 2022 року до 230 рейсів на тиждень із трьох українських аеропортів.

Зараз О'Лірі сказав, що авіакомпанія щодня аналізує ситуацію в Україні, і країна залишається "величезним потенційним ринком, доки не буде російського вторгнення".

Нагадаємо, у лютому 2022 року лоукостер Ryanair зупинив продаж квитків на всі рейси з Харкова та Херсона. Після запровадження в Україні карантинних обмежень він неодноразово змінював розклад польотів, що було пов'язано зі зниженням попиту на квитки під час пандемії коронавірусу. Але компанія вперше зупинила продаж на всі рейси відразу з двох аеропортів країни.

Останніми днями напружена ситуація виникла на тлі заяви страхових компаній 12 лютого про те, що вони перестануть покривати ризики під час польотів над Україною. Причиною стали заяви у західних ЗМІ про можливе вторгнення військ Росії. Через це деякі лізингодавці відкликають літаки з України. Загалом проблема відкликання стосується 23 літаків, які входять до флоту трьох українських авіакомпаній України – МАУ, SkyUp та Bees Airline.