Посилки – літаком: у "Новій пошті" розповіли, коли запустять свою авіакомпанію

Компанія вже взяла у лізинг два літаки Boeing 757-200
Базовим аеропортом буде "Міжнародний аеропорт "Бориспіль". Фото: WTN

Авіакомпанія Supernova Airlines, яка входить до групи компаній "Нова пошта", почне доставляти посилки логістичної групи у вересні.

Про це повідомив співвласник "Нової пошти" Володимир Поперешнюк на відкритті інноваційного терміналу ДАТ у Дніпрі у п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

Як заявив Поперешнюк, компанія вже взяла у лізинг два літаки Boeing 757-200. За попередніми оцінками, ця послуга коштуватиме їй приблизно $200 тисяч на місяць на кожен борт, загальна інвестиція у запуск авіакомпанії – до $10 млн.

"Ми будемо експлуатантом, поки йде отримання сертифікату в Державіаслужбі. Власна авіакомпанія буде однозначно вигідніша, ми зараз активно замовляємо послуги в інших авіаперевізників", - розповів Поперешнюк.

За його словами, вартість міжнародної доставки не збільшиться. Базовим аеропортом буде "Міжнародний аеропорт "Бориспіль".

"Перші польоти будуть у вересні. Ми не сумніваємося у їх повному завантаженні. Швидкість доставки зростає вдвічі, ми можемо запропонувати доставку за п'ять днів з Китаю та США", – поінформував співвласник "Нової пошти".

Раніше повідомлялося, що авіакомпанія "Нової пошти" Supernova Airlines планує отримати сертифікат експлуатанта у квітні 2022 року.

Нагадаємо, перед цим у компанії заявляли, що для запуску першого авіарейсу потрібно від 10 до 12 місяців.