У Києві перейменують кілька станцій метро, - Кличко

У Києві перейменують кілька станцій метро, - Кличко
У Києві можуть перейменувати 5 станцій метро. Фото: ua.depositphotos.com

Мер столиці Віталій Кличко анонсував перейменування станцій метро, назви яких пов'язані з Росією чи Білоруссю. Про це він заявив у ефірі національного телемарафону.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

"Якщо з Мінська йдуть загрози нам, з території Білорусі злітають літаки, що бомблять і випускають ракети по наших будинках – якесь недружнє нагадування. Я переконаний, що "Мінська" може стати "Варшавською". Це місто, яке допомагає Києву", – сказав міський голова.

Перейменування станцій метро розглянуть на найближчій сесії міської ради. При цьому Кличко пообіцяв зробити "правильні кроки" щодо перейменувань.

Раніше таку ідею подав голова КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський. Він запропонував перейменувати 5 станцій метро:

  • "Дружби народів";
  • "Площа Льва Толстого";
  • "Берестейська";
  • "Мінська";
  • "Героїв Дніпра".

Добором нових назв займеться профільна комісія з найменувань разом із громадськістю.

Нагадаємо, востаннє у Києві перейменували 12 вулиць та провулків та встановили назви 2 площ, скверу та вулиці у листопаді 2021 року.

Фото: ua.depositphotos.com