"Укрпошта" запустила грошові перекази за номером телефону для клієнтів Visa

"Укрпошта" запустила грошові перекази за номером телефону для клієнтів Visa
Фото: Facebook/"Укрпочта"

"Укрпошта" запустила телефонні перекази для клієнтів, які користуються платіжними картками Visa.

Таким чином "Укрпошта" приєдналася до глобального сервісу Visa Alias платіжної системи Visa, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

В "Укрпошті" зазначають, що для проведення переказу клієнту більше не потрібно мати карткові реквізити одержувача, а лише достатньо назвати його номер телефону за умови, що картковий рахунок одержувача прив'язаний до вказаного номера телефону.

Як заявили в прес-службі поштового оператора, дані про прив'язку телефонного номера до рахунку або його відсутність відображатимуться під час здійснення самого платежу на сайті компанії.

У компанії зазначають, що перевага цього способу оплати крім простоти у підвищеній безпеці, оскільки карткові реквізити одержувача не розголошуються.

При цьому гроші можна переказати як у поштовому відділенні, так і на сайті "Укрпошти".

"Фінансові послуги — один із ключових напрямів для "Укрпошти", який ми плануємо розширювати, щоб у всіх українців був рівний доступ до фінансових сервісів", — заявив директор департаменту фінансового бізнесу "Укрпошти" Олег Кляпко.

На сьогоднішній день у середньому клієнти "Укрпошти" за день здійснюють понад 50 тисяч карткових операцій. Максимальна сума одного переказу за однією карткою відправника — 14999 грн з урахуванням комісії.

Максимальна сума всіх переказів за однією карткою відправника за добу – 65 тисяч грн.

Раніше повідомлялося, що Національний банк України отримав від "Укрпошти" пакет документів про бажання придбати Альпарі банк.

Перед цим "Укрпошта" домовилася про купівлю Альпарі банку за 260 млн грн.