Звіт ТСК: проблеми "Укрзалізниці" накопичувалися у 2015-2020 роках

Звіт ТСК: проблеми "Укрзалізниці" накопичувалися у 2015-2020 роках
Фото: пресс-служба УЗ

Голова Тимчасової слідчої комісії Юлія Гришина наголосила на необхідності об'єднати зусилля парламенту та Кабінету міністрів для інтенсифікації реформи залізничного транспорту та покращення якості та безпеки перевезення пасажирів. 

Зокрема, через впровадження нормативно-правових актів у роботу "Укрзалізниці", які формують "Дорожню карту реформ".

Про це йшлося під час обговорення фінального звіту ТСК Верховної Ради України з питань перевірки та оцінки стану акціонерного товариства "Українська залізниця", повідомляють "Українські новини".

За словами голови комісії, у звіті було зафіксовано та діагностовано проблеми залізниці, які накопичувалися протягом 2015-2020 років. Частина цих проблем вирішується сьогодні.

"Завдяки роботі ТСК та ініціативному підходу нової команди Міністерства інфраструктури України вдалося підвищити тарифи на вантажні перевезення, що дозволить УЗ вже цього року отримати плюс 14 мільярдів гривень. Ще на 4 мільярди гривень менше УЗ витратить завдяки запровадженню прямих контрактів на закупівлю електроенергії",розповіла Юлія Гришина.

Парламент підтримав звіт Тимчасової слідчої комісії щодо діяльності "Укрзалізниці". У прес-службі компанії також відреагували на ухвалення звіту ТСК.

"АТ "Укрзалізниця" докладно опрацьовує всі пропозиції щодо покращення роботи компанії, представлені у звіті, а також опрацьовує всі можливості для врегулювання спірних питань, що накопичувалися у роботі "Укрзалізниці" за всі попередні роки",йдеться у прес-релізі компанії, який виник після прийняття документа у Раді.

Зокрема, серед зауважень було наголошено на необхідності повернути питання реформування залізничного транспорту України в поле зору уряду.

“Це питання було і має бути у полі зору уряду як єдиного акціонера та представника народу України. Крім того, уряд призначив відповідальних осіб – нову професійну наглядову раду, що складається з незалежних членів, які обираються на прозорому конкурсі, а також із представників держави у наглядовій раді",додали в АТ "Укрзалізниця".

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив , що в рамках президентської програми стартувало масштабне оновлення залізниці. Зокрема, "Укрзалізниця" отримає 130 нових вантажних електротяг виробництва французької компанії Alstom.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" спільно з "Ощадбанком" завершили обладнання всіх 138 вокзальних кас, які здійснюють продаж квитків на потяги далекого прямування, терміналами для безготівкового розрахунку.