НБУ курс:

USD

41,20

+0,01

EUR

44,96

--0,07

Готівковий курс:

USD

41,49

41,43

EUR

45,50

45,35

Українські та іноземні волонтери передали військовим морські сітки з Європи для захисту від дронів

Українські та іноземні волонтери передали військовим морські сітки з Європи для захисту від дронів
Фото надане Олегом Кротом

Благодійні фонди "Батальйон Волонтер", "Фундація Течія" та "Спілка підприємців теле- та кіноіндустрії" у співпраці з партнерами із Нідерландів доставили до України вживані морські сітки. 

Вони більше не використовуються в Європі через зміни в законодавстві і перетворилися на потужний захист від ворожих дронів в Україні.

Українські волонтери, зокрема Олег Крот, продовжують впроваджувати інноваційні рішення для захисту захисників на фронті. Від початку повномасштабного вторгнення він та його організація "Фундація Течія" активно допомагають армії і вже передали понад 2 400 автомобілів на фронт.

На фото – Олег Крот

Команда почала новий напрямок – захист від дронів за допомогою спеціальних сіток. "Ми постійно шукаємо нові способи підтримати наших захисників. Поставка сіток – це один із таких важливих кроків, адже вони можуть рятувати життя на фронті. Ця ініціатива об’єднала волонтерів і міжнародних партнерів у спільній меті", – підкреслив Олег Крот.

Своєю чергою співзасновник "Батальйону Волонтер" Роман Бочкала зазначив, що ці сітки використовувалися рибалками. "Але тепер вони рятують життя. Коли летить ворожий дрон, він може просто фізично застрягти в сітці, і це врятує наших бійців. Бо у хлопців не завжди є можливість застосувати РЕБ", – додав він.

Олег Крот наголошує на важливості системної допомоги армії. За його словами, сітки активно використовуються на передовій, зокрема на Харківському напрямку, де йдуть запеклі бої.

"Ми отримуємо багато запитів від військових і робимо все можливе, щоб оперативно допомогти їм захиститися від дронів", – ділиться голова ГО "Петро і Мазепа" Зоя Шкурко.

Зазначимо, що ця ініціатива стала ще одним прикладом того, як бізнес, волонтери та міжнародні партнери об’єднуються заради перемоги України.