НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

Саудівська SALIC стала акціонером МХП Косюка: як це вплине на роботу агрохолдингу

Саудівська SALIC стала акціонером МХП Косюка: як це вплине на роботу агрохолдингу
Фото: пресслужба МХП

Саудівська сільськогосподарська та тваринницька інвестиційна компанія (SALIC), що належить Фонду державних інвестицій Королівства Саудівська Аравія, стала акціонером агрохолдингу МХП.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це йдеться у повідомленні холдингу на Лондонській фондовій біржі.

SALIC придбала понад 13,5 млн акцій MHP SE і зараз володіє 12,6% акцій компанії.

Що кажуть в МХП

Як повідомляє пресслужба МХП, це придбання підкреслює довіру SALIC до агрохолдингу як стабільної компанії, що продовжує розвиватися та може зробити вагомий внесок у забезпечення продовольчої безпеки Саудівської Аравії.

В МХП наголошують, що завжди вважали підтримку продовольчої безпеки однією зі своїх ключових цілей в Україні та світі.

"Придбання GDRs MHP SE компанією SALIC не вплине на операційну діяльність МХП як в Україні, так і за кордоном, а також на долю акцій Юрія Косюка, який залишається тримачем найбільшої кількості акцій компанії, зберігаючи свій стратегічний вплив на розвиток МХП", - йдеться у повідомленні компанії.

Зазначається, що МХП продовжить свою інвестиційну діяльність, підтримуючи економіку країни, створюючи нові робочі місця, а також надаючи допомогу ЗСУ, громадам і команді компанії. 

Про МХП

МХП — міжнародна компанія у сфері харчових та агротехнологій. Має виробничі потужності в Україні та на Балканах. Акції МХП представлені на Лондонській фондовій біржі. Об'єднує понад 32 тисячі працівників в Україні та за кордоном.

МХП експортує продукцію в понад 70 країн світу. Земельний банк становить 360 000 гектарів у 12 областях України. Компанія є найбільшим платником податків у агросекторі за 2023 рік, входить в ТОП-5 найбільших інвесторів країни. Як кулінарна компанія МХП розвиває понад 15 продуктових брендів та спільно з партнерами – кілька мереж, зокрема магазини «Мʼясомаркет» і заклади Döner Маркет. Також в МХП працює Кулінарний центр.

Засновник та CEO МХП є український бізнесмен Юрій Косюк.

Нагадаємо, SALIC володіє ще однією аграрною компанією в  Україні. У червні 2019 року агрохолдинг "Мрія" та дочірнє підприємство саудівської компанії – Continental Farmers Group (CFG) – завершили об'єднання бізнесів у єдину компанію під назвою "Континентал Фармерз Груп".

Компанія вирощує пшеницю, кукурудзу, соняшник, ячмінь, ріпак, гречку, картопля, сою та інші сільгоспкультури.

"Контінентал Фармерз Груп" володіє елеваторними потужностями в Тернопільській та Івано-Франківській областях. А нещодавно придбала елеватор у Львівській області.