У Вінниці збудують агрохарчовий парк

індустріальні парки, вінниця
У Вінниці стартувало будівництво Volia Agri-Food Park Vinnytsia. Фото: пресслужба міської ради

У Вінниці на базі індустріального стартувало будівництво агрохарчового парку Volia Agri-Food Park Vinnytsia.

Про це 21 серпня повідомила пресслужба Вінницької міської ради.

Volia Agri-Food Park Vinnytsia спеціалізуватиметься на виробництві проміжної та кінцевої продукції харчової промисловості, наданні спеціалізованих послуг, проведенні досліджень та розробок в агрохарчовій сфері.

Інвестори проєкта розраховують, що індустріальний парк стане "ядром майбутньої екосистеми харчової долини Volia в країні".

"Тут ми створюємо високотехнологічну, енергоефективну та екологічну інфраструктуру для ефективної діяльності харчових підприємств, зменшення їх операційних витрат та збільшення прибутковості, сприяючи інноваціям у харчовій галузі", – розповів інвестор Борис Шестопалов.

Перша черга будівництва агрохарчового парку включатиме розвиток інженерних мереж, доріг та благоустрою на території парку, побудову бізнес-центра для резидентів, Light Industry Box для розміщення виробництва малих харчових підприємств, логістичний центр.

Агрохарчовий парк розбудують на площі 35,7 гектарів з урахуванням принципів сталого розвитку, відповідно до рекомендацій UNIDO.

У Вінниці вже існує чотири індустріальних парки і, як вважають в міськраді, вони не конкурують між собою, а доповнюють один одного.

Розробники запевняють, що інфраструктура та сервісні можливості Volia Agri-Food Park Vinnytsia створять середовище для усього ланцюжка створення проєктів – від ідеї до продажу готового продукту, включаючи:

  • дослідження та інновації;
  • розробку рецептур та створення нових продуктів;
  • тестування та вдосконалення продукту;
  • серійне виробництво;
  • складську та транспортну логістику;
  • сертифікацію продукції;
  • організацію продажів та розвиток експортного потенціалу.

Зауважимо, що з 60 індустріальних парків, які існують в Україні, більшість об'єктів – це лише ділянка землі, огороджена парканом, на якій не ведеться жодна діяльність.  Про те, що заважає українським компаніям перевезти туди свої виробництва, читайте матеріалі Delo.ua.