Українську пшеницю відправили до Афганістану

Українську пшеницю відправили до Афганістану

Всесвітня продовольча програма (ВПП) ООН зафрахтувала четверте судно з українським зерном — до Афганістану вирушив балкер з 30 000 тонн пшениці. Про це в Facebook повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури України.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Балкер BC VANESSA з українською пшеницею для Афганістану залишив Одеський порт 27 вересня. Він відправився до порту в Пакистані, де пшениця буде розвантажена і доставлена мешканцям Афганістану.

"Наразі населення цієї країни потерпає від продовольчої кризи", — зазначили в Мінінфраструктури.

BC VANESSA став 27 вересня сьомим судном, яке вивезло з портів Великої Одеси агропродукцію для країн Азії та Європи. Загалом цього дня відвантажено 107,5 тис тонн зерна.

З початку реалізації "зернової ініціативи" з українських портів вирушили 192 судна. Загалом експортовано до країн Азії, Європи та Африки 4,38 млн тонн агропродукції.

Нагадаємо, Україна планує наростити темпи експорту зерна з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" через "зернові" коридори в Чорному морі Україна до 3 млн тонн зерна щомісяця. Протягом 2022-2023 маркетингового року аграрний експортний потенціал України перевищить 50 млн т.