НБУ курс:

USD

41,28

+0,05

EUR

44,81

+0,09

Готівковий курс:

USD

41,55

41,50

EUR

45,35

45,20

В Україні стрімко дорожчає цибуля: які ціни

цибуля
Цибуля на гуртовому ринку «Шувар» у Львові. Фото: facebook.com/Shuvar

Цибуля в Україні цього тижня подорожчала на 16%. Українські фермери підвищують відпускні ціни, бо пропозиція скоротилася, а от попит залишається на високому рівні.

Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Зазначається, що більшість господарств уже завершили збиральні роботи, внаслідок чого пропозиція продукції з поля різко скоротилася.

При цьому якісної цибулі на ринку небагато, тому що фермери притримують овоч, щоб продати його дорожче пізніше. Крім того, цього сезону багато некондиційної продукції через посуху цього літа, а під час збирання врожаю пішли дощі.

Тому торгові компанії, які закуповують цибулю для подальшої закладки на зберігання, мають серйозні труднощі з придбанням необхідних партій даної продукції прийнятної якості

Скільки просять за кілограм

За даними щоденного цінового моніторингу проєкту, сьогодні цибулю в продають оптом за 10-15 грн/кг залежно від якості та обсягів запропонованих партій овочів. Нинішні ціни в середньому на 16% дорожчі, ніж наприкінці минулого робочого тижня. 

Аналітики підкреслюють, що на даний момент ціни на цибулю в Україні вже в середньому на 33% вищі, ніж за аналогічний період попереднього року.

"При цьому більшість великих господарств мають намір і надалі підвищувати ціни на якісну продукцію за умови збереження поточних темпів збуту", - зауважують аналітики.

Зауважимо, ажіотаж на ринку картоплі в Україні не вщухає, навіть попри те, що досі триває збирання цієї продукції у господарствах. Лише за останній тиждень ціна на цей овоч зросла в середньому на 19%.