НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

В Україні суттєво подорожчала диня: які ціни

Диня
Диня на гуртовому ринку «Шувар» у Львові. Фото: facebook.com/Shuvar

На українському ринку подорожчали  дині. Сьогодні фермери пропонують до продажу ці баштанні за 15-25 грн/кг, що в середньому на 44% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Сезон реалізації дині добігає кінця

За словами учасників ринку, підвищення цін пов'язане насамперед із подальшим скороченням пропозиції даних баштанних.

Наразі сезон реалізації дині з українських господарств добігає кінця.

"При цьому, як стверджують виробники, торговельна активність на ринку зараз є досить високою, що на тлі обмеженої пропозиції надає можливість продавцям підвищувати відпускні ціни", - зауважують аналітики.

Скільки просять за кілограм

Експерти повідомляють, що, спекотна посушлива погода негативно позначається нині не лише на на якості баштанних, а й сприяє скороченню вибірок у місцевих господарствах.

Так, сьогодні дині з поля фермери готові відвантажують по 15-25 грн/кг, що в середньому на 44% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Аналітики звертають увагу, що, незважаючи на суттєве подорожчання в даному сегменті, дині на сьогоднішній день в Україні надходять у продаж у середньому на 20% дешевше, ніж за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, кавун в Україні вже подешевшав на третину. Наразі фермери продають дану продукцію на внутрішньому ринку за 3-8 грн/кг.

На Одещині очікують рекордний врожай баштанних

В Одеській області аграрії очікують рекордний врожай баштанних.

У 2024 році фермери збільшили площі під вирощування баштанних культур. Так кавунів засіяли більше на 108,7%, а динь – на 111,1 %.

Загальна площа полів під баштанні культури складає 3,5 тис. га, повідомили в Одеській ОВА.