ПриватБанк до кінця року ухвалить рішення щодо виходу на міжнародні ринки

ПриватБанк до кінця року ухвалить рішення щодо виходу на міжнародні ринки
Фото: Depositphotos

Найбільший банк України ПриватБанк вивчає можливість виходу на міжнародні ринки, проте остаточного рішення щодо цього ще не прийнято.

Про це розповів CEO банку Герхард Бьош в інтерв’ю Forbes.

Він повідомив, що наразі ПриватБанк оцінює, наскільки доцільно виходити на європейські ринки.

"Навіть якщо це буде лише умовно Польща, яка досить близька у багатьох відношеннях до України, це був би дуже великий проєкт", – зазначив Бьош.

За словами СЕО фінустанови, перед банком зараз стоїть дві опції - зосередитися на Україні, де "Приват" вже є найбільшим банком, чи спробувати відкритися на таких ринках, як Німеччина, де багато українських переселенців.

"Або в Польщі, де маржа надзвичайно низька, а конкуренція дуже велика", – додав він.

"То що ми можемо отримати? Це лише репутація, коли ми зможемо сказати: дивіться, ми тепер міжнародні? Чи ми справді розраховуємо на економічну вигоду? Остаточної відповіді поки немає", – зазначив Бьош.

У ПриватБанку планують визначитись із цим питанням до кінця року. За словами СЕО, Банк хоче розширити групу клієнтів, але це має бути органічно.

"Ми не хочемо стрибати в бізнеси та ринки, яких ми не розуміємо", – підсумував Бьош.

Нагадаємо, у квітні 2024 року Верховний суд задовольнив касаційні скарги Кабміну та Приватбанку у справі за позовом шести компаній-нерезидентів, наближених до родини Суркісів, до Приватбанку, Мінфіну та уряду, та скасував ухвалу про забезпечення позову, в ході примусового виконання якої компанії-нерезиденти намагалися стягнути з Приватбанку майже 350 млн доларів.

Також повідомлялося, що ПриватБанк запустив SWIFT-перекази в польських злотих та євро без додаткових комісій.

Зокрема, Приватбанк запровадив єдиний тариф на SWIFT-перекази за кордон та по Україні - 0,5% від суми. Проте банк встановив межі тарифу: не менше 5 грн і не більше ніж $100 (у гривневому еквіваленті за офіційним курсом НБУ).

Фото: ua.depositphotos.com