БЕБ викрило на заході України ще одних виробників фальсифікованого прального порошку (ФОТО)

БЕБ викрило на заході України ще одних виробників фальсифікованого прального порошку (ФОТО)
Фото: БЕБ

Детективи територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області повідомили трьом учасникам організованої групи про підозру в незаконному використанні товарних знаків відомого американського бренду.

Як ідеться у повідомленнях БЕБ та Львівської обласної прокуратури, група з трьох мешканців Чернівецької області виготовляла фальсифіковані товари побутової хімії на території Чернівецької та Львівської областей.

Слідством встановлено, що впродовж 2021-2022 років вони з метою власного збагачення збували готову продукцію по всій території України за цінами нижче середньоринкових - як гуртом, так і в роздріб.

В результаті такої діяльності закордонній компанії було заподіяно матеріальну шкоду в розмірі понад 200 тисяч гривень. Під час обшуків вилучено підроблену продукцію, етикетки, принтер для їх виготовлення, тару, спеціально заготовлено сировину та інші речові докази.

Фігурантів підозрюють за частиною 3 статті 229 Кримінального кодексу (незаконне використання товарного знака організованою групою). Судом наразі вирішується питання щодо застосування до учасників групи запобіжних заходів у вигляді застави.

Правоохоронці не називають торгову марку, під якою виготовляли фальсифікат ділки, однак на опублікованих ними фото видно логотип торгової марки прального порошку Ariel, що належить американській компанії Procter & Gamble. Примітно, що остання в Україні визнана спонсором війни проти самої України.

Нагадаємо, що нещодавно БЕБ передало до суду справу проти подружжя з Закарпаття, яке самостійно виготовляло товари побутової хімії: їм теж інкримінують незаконное використання відомих товарних знаків.