НБУ курс:

USD

41,36

+0,01

EUR

45,99

--0,16

Готівковий курс:

USD

41,73

41,67

EUR

46,62

46,50

Будівлю зі стартовою ціною в 1 гривню продали за мільйон: переможцем торгів стала лікарка зі Львова

Будівлю зі стартовою ціною в 1 гривню продали за мільйон: переможцем торгів стала лікарка зі Львова
Фото: privatization.gov.ua

Фонд державного майна України провів онлайн-аукціон з приватизації окремого майна – будівлі у місті Пустомити, що на Львівщині. Фінальна вартість лота з початкової стартової ціни у 1 гривню зросла до 1 мільйона.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба ФДМУ.

Зазначається, що новий власник зобов’язаний сплатити ПДВ у розмірі 201 514 гривень.

"Тож загальний економічний ефект від приватизації “гривнівки” може становити 1 209 084 гривень", - підкреслюють в ФДМУ.

Крім того, новий власник має 20 робочих днів з дня формування протоколу про результати електронного аукціону на оплату вартості лота з урахуванням ПДВ.

Фото: privatization.gov.ua

В ФДМУ наголошують, що право власності на об’єкт перейде до переможця аукціону після повної сплати, укладення договору купівлі-продажу та підписання акта приймання-передачі об’єкта. Лише після цього новий власник отримає приміщення площею 782,9 м² для реалізації власних бізнес-ідей.

Що відомо про покупця

Згідно з даними протоколу аукціону, переможцем стала приватна особа Ольга-Кароліна Маїк, яка була єдиним учасником торгів.

До слова, Ольга-Кароліна Маїк є дерматовенерологинею і працює у Львівському обласному шкірно-венеричному диспансері.

Ольга-Кароліна Маїк. Фото: lviv.media

Як розповів у коментарі LVIV.MEDIA міський голова Пустомитів Олег Серняк, раніше в адмінбудівлі діяли Управління державної статистики, Державний архів та відділ Держземагентства у Пустомитівському районі. Однак останні пару років у приміщенні ніякі структури не працюють.

Адміністративна будівля перебуває у задовільному стані, однак потребує ремонту. У приміщень наявні електропостачання, водопостачання та каналізація, що підключені до міських мереж.

Нагадаємо, в середині серпня ФДМУ виставив на продаж перші об'єкти за 1 гривню. Вони включали адміністративні будівлі та нежитлові приміщення різного призначення в Одеській та Житомирській областях.

Пізніше на торги були виставлені чотири різноманітні об'єкти в Закарпатській, Черкаській та Львівській областях.

Фонд державного майна 10-12 вересня провів перші аукціони з приватизації об’єктів зі стартовою ціною в 1 гривню, які одразу ж виявилися дуже успішними. Зокрема, як ідеться у повідомленні фонду, за 1,5 мільйона гривень 10 вересня вдалося продати нежитлову будівлю в Одесі.