НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

Інвестиційне середовище в Україні покращується – президент європейського регіону Philip Morris

Інвестиційне середовище в Україні покращується – президент європейського регіону Philip Morris
Фото: Unsplash

Массімо Андоліна, президент європейського регіону Philip Morris International, під час Ялтинської європейської стратегії зазначив, що інвестиційне середовище в Україні покращується.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє ICTV.

Він додав, що на сьогоднішній день інвестувати в Україну непросто, і таке рішення не можна ухвалити швидко. Багатонаціональні компанії повинні ретельно зважувати ризики, перш ніж приймати рішення про інвестиції в країну, що перебуває в стані війни.

"Однак ваше інвестиційне середовище покращилося, ваші політики систематично розглядають певні закони, які нам покращують умови інвестування. Особливо за останні 12 місяців у нас був дуже широкий діалог з громадськими інституціями, і ось такі зустрічі, як Ялтинська європейська стратегія – нагода для посилення діалогу", — зауважив Андоліна.

Цього року компанія запустила нову фабрику на Львівщині, інвестиції у неї склали $30 млн. На новій фабриці буде створено 250 робочих місць. Компанія також планує інвестувати 60 млн грн у будівництво власного укриття на території фабрики.

"Філіп Морріс Україна" працює на українському ринку з 1994 року. За цей час вона інвестувала в економіку України понад $750 млн. У 2023-му компанія сплатила в Україні 30,3 млрд грн податків. 

Компанія також володіє фабрикою у Харківській області, діяльність якої призупинена з міркувань безпеки з початку повносмасштабного вторгенння росії.