Нова IoT інтеграція: як на виробничому підприємстві в Україні впровадили інтернет речей

Нова IoT інтеграція: як на виробничому підприємстві в Україні впровадили інтернет речей
Команда iotji by DEPS завершила перший етап налаштування мережі LoRa на фабриці ПрАТ "А/Т Тютюнова компанія "В.А.Т.- Прилуки"
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

У рамках глобальної ініціативи зі збереження природніх ресурсів ПрАТ "А/Т Тютюнова компанія "В.А.Т.- Прилуки" встановила розумну систему Інтернету речей для відстеження споживаних об’ємів води на території фабрики. Допомогла їй у цьому команда інженерів iotji, що була створена компанією DEPS для розвитку IoT, промислового Інтернету речей, в Україні, повідомляє iotji.io.

Проєкт полягає у побудові бездротової та безконтактної мережі телеметрії: декілька десятків датчиків тепер наочно передають інформацію про витрати води підприємством у лабораторіях, гуртожитках, колодязях. Опираючись на ці дані, компанія має змогу оптимізувати свої потреби та скоротити споживання енергетичних та водних ресурсів, а відтак — зменшити свій вуглецевий слід у світі.

"Для нас цей проєкт є надзвичайно цікавим. Показовим є не тільки впровадження найновітніших IoT технологій на виробництві в Україні, а і прагнення нашого клієнта зберегти довкілля. На сьогодні у світі існують реальні проблеми з доступом до чистої води та чистого повітря, викидами CO2, споживанням невідновлювальних енергоресурсів тощо. Зменшення негативного впливу людства на навколишнє середовище є нашим спільним завданням, і мені особисто дуже імпонує участь у такому проєкті", — говорить директор з розвитку компанії DEPS Євгеній Євтушенко.

Бездротовий протокол передачі даних LoRaWAN вже давно використовується світовими підприємствами для покращення своїх технологічних процесів. Окрім збереження ресурсів, LoRaWAN сприяє більш раціональному розподілу обов’язків між працівниками, бо зникає потреба у щоденному обході лічильників контролерами. Додатково LoRa датчики вкажуть на ймовірну аварію у системах водопостачання, навіть якщо вона сталась у колодязях чи під землею.

Нагадаємо, iotji — проєкт компанії DEPS, що розвиває напрямок бездротових технологічних рішень Інтернету речей (IoT). Як частина єдиної команди DEPS, iotji створений для того, щоб розвивати і зміцнювати бізнес, застосовуючи новітні IoT-технології.

iotji — команда технічних фахівців із багаторічним досвідом роботи на вітчизняному та світовому телекомунікаційному ринку, яка фанатично закохана в Інтернет речей. iotji надає кваліфіковану допомогу у виборі концепції побудови IoT-мережі, її запуску і налаштування на об'єкті.

DEPS, як один із найбільших дистриб'юторів телекомунікаційного обладнання, спеціалізується в розробці й установці технологічних рішень для компаній різних масштабів та галузей. З 1991 року DEPS успішно веде діяльність на українському ринку, стверджуючи себе як надійного партнера.

DEPS не просто постачає передове обладнання, а й просуває на ринку сучасні технологічні рішення світового рівня. Компанія також надає широкий спектр послуг: від вибору концепції побудови мережі до її установки і технічної підтримки. Для додаткової інформації відвідайте https://deps.ua.

Щоб дізнатися більше про ПрАТ "А/Т Тютюнова компанія "В.А.Т.- Прилуки", відвідайте http://www.bat.ua/