НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Bridge залучила $58 млн для розвитку платформи платежів у стейблкоїнах

Bridge залучила $58 млн для розвитку платформи платежів у стейблкоїнах
Фото: Depositphotos

Компанія Bridge завершила інвестиційний раунд, залучивши 58 мільйонів доларів для розвитку своєї платформи, яка спеціалізується на проведенні платежів у стейблкоїнах. Фінансування було надано такими венчурними фондами, як Sequoia Capital, Ribbit Capital, Haun Ventures та Index Ventures. Про це повідомляє повідомляє Fortune із посиланням на пресреліз фірми.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Мета проєкту полягає у створенні глобальної платіжної мережі, яка зможе конкурувати з традиційними системами, такими як Swift і кредитні картки.

Bridge створює платформу, яка дозволяє здійснювати транзакції у стейблкоїнах, надаючи бізнесу інструменти для продажу товарів і послуг за допомогою «стабільних монет». Проєкт був заснований Заком Абрамсом і Шоном Ю, які раніше працювали в компаніях Square і Coinbase. 

За словами Зака Абрамса, фінтех є глибоко раціональною сферою, де швидкість і економічність відіграють вирішальну роль. «Якщо ви можете зробити щось швидше і дешевше, ви виграєте», — прокоментував він.

Зазначається, що Bridge вже має низку клієнтів, серед яких технологічний стартап Ілона Маска SpaceX, що використовує платформу для збору коштів у різних регіонах та переведення активів до своєї глобальної скарбниці. Також компанія співпрацює з такими проєктами, як Stellar і Bitcoin Strike, і планує подальше розширення клієнтської бази.

Наразі Bridge володіє ліцензіями на грошові перекази в 48 штатах США та ліцензією VASP для роботи в Дубаї. Компанія також подала заявки на отримання додаткових ліцензій у Нью-Йорку, Європі та інших регіонах.

Джерело фото: ua.depositphotos.com