НБУ курс:

USD

41,22

--0,06

EUR

45,52

--0,19

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

Coinbase вилучить стейблкоіни, які не відповідають новим правилам ЄС

Coinbase вилучить стейблкоіни, які не відповідають новим правилам ЄС
Фото: Freepik

Криптобіржа Coinbase вилучить стейблкоіни, які не відповідають новим правилам MiCA, зі своєї платформи в Європейській економічній зоні до кінця року. Про це повідомляє Bloomberg.

Європейський Союз впроваджує нові правила, відомі як MiCA, для регулювання криптоіндустрії до кінця року. Ці правила, які набули чинності 30 червня, вимагають від емітентів стейблкоінів отримання ліцензії на електронні гроші принаймні в одній з країн-членів. 

З 31 грудня регулювання також набуде чинності для криптобірж та інших компаній у цій галузі.

"Враховуючи наше зобов'язання щодо дотримання вимог, ми маємо намір обмежити надання послуг користувачам ЄЕЗ у зв'язку зі стейблкоінами, які не відповідають вимогам MiCA до 30 грудня 2024 року", - сказав представник Coinbase.

Однак, Coinbase надасть оновлену інформацію про свої плани наступного місяця, включаючи варіанти для користувачів конвертувати свої стейблкоіни на версії, сумісні з ЄС, такі як USDC Circle Internet Financial.

Інші біржі, як-от OKX, Bitstamp та Uphold, також вже вжили заходів для обмеження доступу до стейблкоіна Tether у Європі ще до того, як MiCA повністю набуде чинності.

Також варто зазначити, що компанії, як-от Robinhood Markets та Revolut, розглядають можливість запуску власних стейблкоінів, щоб протистояти домінуванню Tether, найбільшого емітента стейблкоінів у світі, який досі не отримав дозволу на пропозицію своїх 120 мільярдів доларів США в Європі.