НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

Стейблкоїни стануть основним глобальним платіжним засобом – Circle

Стейблкоїни стануть основним глобальним платіжним засобом – Circle
Фото: Depositphotos

Глава відділу глобальної політики компанії Circle – емітента стейблкоїна USDC – Данте Діспарте вважає, що стейблкоїни можуть стати основним платіжним засобом у світі найближчим часом. В інтерв'ю Cointelegraph він зазначив, що ці активи мають високі шанси домінувати в міжнародній фінансовій системі.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Топменеджер додав, що його компанія спостерігає зростаючий інтерес до стейблкоїнів з боку компаній, які спеціалізуються на інтернет-платежах та фінансових послугах. Це, за словами Діспарте, стане стимулом для подальшого розвитку цього сегмента.

"Компанія Circle впевнена, що стабільні монети стануть основними грошима епохи інтернету", — заявив Діспарте.

Представник емітента USDC вважає, що стейблкоїни потребують чітких і справедливих правил регулювання. За його словами, більшість країн світу повинні досягти спільної згоди щодо цього питання.

Також за словами Діспарте, усі компанії мають дотримуватися принципів "консервативного резервування" та заходів протидії відмиванню грошей. Він також наголосив на важливості швидкого ухвалення закону про стейблкоїни в США.

"Зараз головне питання полягає в тому, чи ухвалять Сполучені Штати нарешті федеральні правила для стабільних монет, чи збережуть статус-кво невизначеності, що, на думку політиків обох політичних партій США, є неприйнятним", — наголосив Діспарте.

Він зазначив, що відсутність регулювання для цього класу активів становить загрозу для інтересів США. Топменеджер попередив, що така ситуація може створити «вакуум», у якому на ринок вийдуть продукти, що зловживають довірою до долара, обминаючи чинні закони.

Джерело фото: ua.depositphotos.com