Байден заборонив обмін спеціальними правами запозичення з РФ та Білоруссю

Байден заборонив обмін спеціальними правами запозичення з РФ та Білоруссю

Президент США Джозеф Байден заборонив державному казначейству США приймати від Росії та Білорусі спеціальні права запозичення в обмін на долари.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це йдеться у повідомленні на сайті Білого дому.

"4 жовтня президент підписав закон "Про заборону обміну SDR", який забороняє Мінфіну США брати участь у транзакціях, що включають обмін спеціальними правами запозичення, що перебувають у Росії чи Білорусі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що закон діятиме протягом п'яти років після його ухвалення.

Також його дія може припинитися достроково, якщо президент США підтвердить Конгресу, що Росія та Білорусь " припинили дестабілізуючу діяльність щодо суверенітету та територіальної цілісності України".

Зазначимо, що спеціальні права запозичення - платіжний засіб, що емітується Міжнародним валютним фондом. Він підлягає обміну на вільно конвертовані валюти.

Нагадаємо, 4 жовтня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джозефом Байденом.

Переговори відбулися  у той день, коли США заявили про новий пакет допомоги Україні на 625 млн доларів. Цей пакет включатиме ракетні системи HIMARS, а також гаубиці та боєприпаси.