НБУ курс:

USD

41,22

+0,05

EUR

46,15

+0,20

Готівковий курс:

USD

41,55

41,46

EUR

46,45

46,30

Картки "Національного кешбеку" в ПриватБанку відкрили вже понад 1 мільйон українців

Картки "Національного кешбеку" в ПриватБанку відкрили вже понад 1 мільйон українців
Фото: ua.depositphotos.com

Станом на 26 вересня вже понад мільйона українців відкрили в ПриватБанку спеціальні цифрові картки Mastercard "Кешбек "Зроблено в Україні". Ця картка дає можливість отримувати кешбек за купівлю вітчизняних товарів за державною програмою "Національний кешбек" та додатковий 10% кешбек від ПриватБанку та Mastercard за розрахунки цією карткою.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє пресслужба ПриватБанку.

У фінустанові нагадують, що оформити картку для отримання кешбеку можна безкоштовно за кілька кліків у мобільному застосунку чи вебверсії Приват24. Після оформлення картки потрібно оновити застосунок "Дія", вибрати послугу "Національний кешбек" і картку ПриватБанку для отримання коштів від держави.

Зазначається, що для клієнтів ПриватБанку, які до кінця жовтня 2024 року відкриють картку Mastercard "Кешбек "Зроблено в Україні", діє додатковий кешбек 10% в програмі лояльності "Привіт" у Приват24. Він нараховуватиметься на суму оплат цією карткою за комуналку, квитки на транспорт, медичні послуги, мобільний зв’язок тощо.

Нагадаємо, програма "Національний кешбек" запрацювала з вересня 2024 року і продовжує розширювати асортимент доступних товарів, на які нараховується кешбек. 

За підсумками трьох тижнів тестування програми "Національний кешбек" українцям, які долучилися до програми, вже нарахували 23,6 млн грн.

На що нараховується кешбек і як витратити отримані кошти

Кешбек у розмірі 10% від вартості нараховується за купівлю товарів українських виробників, що включені у програму. Виключення — підакцизна продукція (пальне, тютюн та міцний алкоголь).  Також кешбек поширюється на ліки українського виробництва, вино без додавання спирту і медові напої.

Максимальна сума виплат — 3 тис. грн в місяць. Накопичені за місяць кошти надходитимуть на створену картку раз на місяць до 20 числа наступного місяця.

Отримані за участь у програмі "Національний кешбек" кошти можна буде витратити на послуги — комуналку, транспорт, лікування, мобільний зв’язок, спорт, кіно і інші. Також їх можна буде задонатити на ЗСУ або купити військові облігації.

При цьому у Мінекономіки зауважують, що зняти готівку з рахунку, куди нараховують кошти за кешбек, буде неможливо. Використати кошти від кешбеку, нараховані в 2024 році, можна буде до 31 січня 2025 року.

Як взяти участь у програмі

Щоб отримувати кешбек від держави, необхідно:

  • Подати заявку через сайт чи мобільний застосунок банку, який бере участь у програмі, або звернутися до відділення. До програми долучилися такі банки: ПриватБанк, monobank, Укргазбанк, Сенс Банк, ПУМБ, Абанк, Банк Глобус, Ukrsibbank BNP Paribas Group, Ощадбанк, Акордбанк та Банк Кредит Дніпро. 
  • Визначити картки, з яких ви оплачуєте покупки. І надати банку дозвіл на передачу інформації про транзакції з цих карток в магазинах-учасниках програми. 
  • Відкрити фізичну чи віртуальну картку, куди нараховуватиметься кешбек. 
  • У "Дії" в розділі Сервіси обрати картку "Національний кешбек" для виплат.

Фото: ua.depositphotos.com