НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

Мінцифри та БЕБ підписали меморандум про співпрацю: про що домовились

Мінцифри та БЕБ підписали меморандум про співпрацю: про що домовились
Фото: Пресслужба Мінцифри

Міністерство цифрової трансформації та Бюро економічної безпеки (БЕБ) уклали меморандум про співпрацю для підвищення рівня прозорості закупівель БпЛА для потреб сил безпеки та оборони України.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляють пресслужби Мінцифри та БЕБ.

Про що йдеться у меморандумі

Зазначається, що у межах меморандуму домовилися про:

  • розвиток співробітництва для забезпечення економічної безпеки держави; 
  • моніторинг закупівель у межах Національної програми інформатизації; 
  • запровадження ІТ-інструментів для підвищення ефективності роботи БЕБ; 
  • створення Єдиної інформаційної системи Бюро економічної безпеки.

За словами в.о. директора БЕБ Сергія Перхуна, таке партнерство сприятиме не лише розвитку обох інституцій, а й підвищить рівень прозорості державних закупівель.

"Досвід, який має Мінцифри у цифровізації та впровадженні програмних засобів – це нові можливості та інструменти для аналізу інформації в розслідуваннях Бюро, використання яких безперечно позитивно впливатиме на ефективність БЕБ", - зауважив Перхун.

В свою чергу у Мінцифри зауважили, що протягом останніх 5 років відомство працює над розбудовою цифрової держави, і головний принцип його роботи є бути ефективними, прозорими та підзвітними.

"Ділимося найкращими практиками цифровізації та обʼєднуємо зусилля з Бюро економічної безпеки, щоб моніторити закупівлі дронів та грантів, які українські виробники отримують від defense tech-кластера Brave1", - заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

Також у Мінцифри наголосили, що цифровізація прибирає людський фактор та робить процеси прозорими.

"Тож співпраця з Бюро економічної безпеки — ще один важливий крок до боротьби з корупцією та збереження коштів держави", - підсумували у відомстві. 

Під час підписання меморандуму сторони також обговорили перспективні напрями співпраці у побудові Єдиної інформаційної системи БЕБ, створення якої передбачено законодавчо. 

ЄІС має стати ключовим  інструментом для виявлення та оцінювання ризиків і загроз економічній безпеці держави шляхом аналізу великих обсягів даних. Система пришвидшить та збільшить ефективність складання аналітичних висновків і рекомендацій. А також допоможе у прогнозуванні негативних явищ в економіці.