НБУ курс:

USD

41,37

+0,02

EUR

46,04

+0,05

Готівковий курс:

USD

41,65

41,55

EUR

46,50

46,35

Міноборони знову призначатиме керівників своїх підприємств через конкурс

Міноборони знову призначатиме керівників своїх підприємств через конкурс
Фото: Пресслужба Міноборони

Кандидатів на посади керівників підприємств, управління яких здійснює Міноборони, віднині визначатиме спеціалізована робоча група. Це дасть змогу залучати професійних менеджерів та якісніше задовольняти потреби Сил оборони.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомило Міністерство оборони.

За словами заступника міністра оборони України Станіслава Гайдера, це рішення фактично повертає конкурсний відбір на посади в підприємствах Міноборони.

"Вчора робоча група з відбору розпочала роботу. Так ми зможемо залучити професійних та доброчесних менеджерів до формування стратегій розвитку, управління та нагляду за менеджментом наших підприємств", - зазначив він.

В Міноборони нагадали, що на період дії воєнного стану обов’язкове проведення конкурсу на посади керівників, голів виконавчих органів державних підприємств, за певними винятками, було зупинене. Рішення про поновлення конкурсу стосуватиметься виключно підприємств у оперативному підпорядкуванні оборонного відомства та має на меті забезпечення прозорого визначення претендентів на керівні посади.

Як відбуватиметься відбір кандидатів

В оборонному відомстві розповіли, що робоча група визначатиме та затверджуватиме критерії оцінювання кандидатів на ці посади для кожного підприємства окремо.

Разом з тим, відбір кандидатів відбуватиметься на засадах прозорості критеріїв оцінювання та вимог до посади, відкритості оголошень про конкурс.

Передбачається також залучення професійної рекрутингової компанії до процедури відбору та запрошення представників міжнародних організацій, дипломатичних установ, експертного середовища до участі в засіданнях робочої групи з відбору.

Проведення процедур відбору керівників підприємств відповідає принципам корпоративного управління Організації економічного співробітництва та розвитку.

В Міноборони очікують, що рішення сприятиме довірі громадянського суспільства та партнерів до рішень Міноборони як ефективного власника держпідприємств.

Нагадаємо, днями наглядова рада АТ "Українська оборонна промисловість" (Укроборонпром) ухвалила рішення про початок конкурсу на посаду генерального директора оборонного концерну.