НБУ курс:

USD

41,20

+0,01

EUR

44,96

--0,07

Готівковий курс:

USD

41,49

41,43

EUR

45,50

45,35

Перевірити товар на участь у програмі "Національний кешбек" можна в "Дії": як це зробити (ВІДЕО)

Перевірити товар на участь у програмі "Національний кешбек" можна в "Дії": як це зробити (ВІДЕО)
Фото: Freepik

Відтепер українці можуть самостійно перевірити, чи бере той, чи інший товар участь у програмі "Національний кешбек". У застосунку “Дія” з’явилася функція сканування штрихкодів товарів. Сканер допоможе покупцю легко визначити, чи отримає він за придбання товару кешбек від держави у розмірі 10%. 

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він нагадав, що бета-тестування Нацкешбеку триває вже понад місяць.

"Протягом цього часу ми не лише збираємо фідбек і дивимося, як працює сервіс, а й додаємо новий функціонал, щоб вам було ще зручніше користуватися сервісом і підтримувати українських продавців та виробників. Тепер з Дією можете наперед дізнатися, чи нараховується кешбек за товар. Не потрібно уточнювати у касирів супермаркету чи шукати позначку на упаковці", - розповів Федоров. 

Як це працює

Відкрийте "Дію" в магазині → клікніть на "Національний кешбек" на головному екрані → натисніть на зображення сканера→ дайте доступ до камери → наведіть камеру на штрихкод товару.  

Перевірка через "Дію" сповістить якщо:

  • товар український і бере участь в програмі "Національний кешбек"; 
  • товар не бере участі в програмі "Національний кешбек", хоч і є українським;
  • товар вироблено не в Україні.

Як повідомляють в Мінекономіки, за час дії програми "Національний кешбек", понад 1 мільйон українців (1,18 млн) бачать нарахований кешбек. За цей час їм нарахували 90 млн грн кешбеку за придбання товарів українського виробництва. До програми долучилося 1,9 млн українців, які оформили 2,1 млн карток. Понад 1,1 млн користувачів активували у Дії картки для виплат. 

"Національний кешбек" від держави доступний вже на 267 тисяч українських товарів від 1352 місцевих виробників.

Основні торговельні мережі вже позначають на полицях товари, на які нараховується "Національний кешбек".

Нагадаємо, що бета-тестування програми "Національний кешбек" почалося 2 вересня 2024 року і тривало понад місяць. 11 жовтня вона стартувала офіційно.

З 20 жовтня українці зможуть витрачати накопичені кошти на комунальні послуги, медицину, транспорт, мобільний зв'язок, спорт, кіно або задонатити на підтримку Збройних сил України чи інвестувати у військові облігації.

Про те, як отримувати кешбек від держави, читайте в матеріалі Delo.ua.