НБУ курс:

USD

41,21

+0,01

EUR

45,05

--0,08

Готівковий курс:

USD

41,45

41,40

EUR

45,55

45,44

Програма "Національний кешбек" офіційно стартувала після успішного бета-тестування

Програма "Національний кешбек" офіційно стартувала після успішного бета-тестування
Ілюстрація: "Дія"

11 жовтня після етапу бета-тестування офіційно стартувала програма підтримки громадян "Національний кешбек". 

Про це повідомила міністерка економіки України Юлія Свириденко під час виступу на бізнес-форумі "Зроблено в Україні".

"Зараз ми можемо сказати, що програма працює коректно. Ми протестували всі системи, здійснили необхідні налаштування. І відсьогодні запускаємо "Національний кешбек" вже повноцінно, стартує рекламна кампанія. Ми продовжимо надавати технічну підтримку нашим партнерам, зокрема і новим ритейлерам і виробникам, що продовжують доєднуватись до програми", — повідомила вона.

Також Свириденко розповіла, що основні торгівельні мережі вже маркують свої магазини, де діє програма, і позначають на полицях товари, на які нараховується "Національний кешбек". А споживачі при цьому бачать в "Дії" нарахований кешбек вже на наступний день після здійснення покупки.

За її словами, за час бета-тестування програми, який тривав з 2 вересня, українці випустили понад 2 мільйони карток. Понад мільйон людей бачать кешбек у "Дії" (73,2 млн грн).

Як отримувати кешбек від держави

Для того, щоб отримувати кешбек від держави, необхідно:

1. Подати заявку через сайт чи мобільний застосунок банку, який бере участь у програмі, або звернутися до відділення. До програми долучилися такі банки: ПриватБанк, monobank, Укргазбанк, Сенс Банк, ПУМБ, Абанк, Банк Глобус, UKRSIBBANK BNP Paribas Group, Ощадбанк, Акордбанк та Банк Кредит Дніпро.

2. Визначити картки, з яких ви оплачуєте покупки, і надати банку дозвіл на передачу інформації про транзакції з цих карток в магазинах-учасниках програми.

3. Відкрити фізичну чи віртуальну картку, куди нараховуватиметься кешбек.

4. У "Дії" в розділі "Сервіси" обрати картку "Національний кешбек" для виплат.

Остання умова щодо позначення в "Дії" картки для виплат "Національного кешбеку" є необхідною для отримання виплати. Тим, хто відкрив картку для виплат в банку, але не позначив її в "Дії", необхідно це зробити.

Кешбек у розмірі 10% від вартості нараховується за купівлю товарів українських виробників, що включені у програму. Виключення — підакцизна продукція (пальне, тютюн та міцний алкоголь). Також кешбек поширюється на ліки українського виробництва, вино без додавання спирту і медові напої.

Максимальна сума виплат — 3 тис. грн на місяць. Накопичені за місяць кошти надходитимуть на створену картку раз на місяць до 20 числа наступного місяця.

Отримані за участь у програмі "Національний кешбек» кошти можна буде витратити на послуги — комуналку, транспорт, лікування, мобільний зв’язок, спорт, кіно та ін. Також їх можна буде задонатити на ЗСУ або купити військові облігації.

Зняти готівку з рахунку, куди нараховують кошти за кешбек, буде неможливо. Використати кошти від кешбеку, нараховані в 2024 році, можна буде до 31 січня 2025 року.