НБУ курс:

USD

41,21

+0,02

EUR

44,92

--0,03

Готівковий курс:

USD

41,49

41,43

EUR

45,50

45,35

Україна запровадить антидемпінгові заходи проти радіаторів з Туреччини та Китаю

радіатор, опалення
Фото: Pexels

Україна запровадить попередні антидемпінгові заходи терміном на чотири місяці щодо імпорту радіаторів для опалення походженням з Туреччини та Китаю. Про це повідомляють у Міністерстві економіки.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі під головуванням першої віцепрем’єр-міністерки - міністерки економіки Юлії Свириденко 15 жовтня.

Крім цього, комісія ухвалила рішення про порушення антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну фітингів для систем водопостачання та опалення походженням з Китаю та Туреччини.

Інших подробиць, зокрема конкретних причин таких кроків, не наводиться. Зазначено лиш, що на засіданні розглядалась низка питань щодо захисту українських підприємств від недобросовісної конкуренції з боку іноземного імпорту.

"Мінекономіки продовжує активно працювати над створенням сприятливих умов для українського бізнесу, захистом внутрішнього ринку та стимулюванням розвитку національної промисловості. Ці заходи допоможуть українським виробникам ефективніше конкурувати на внутрішньому ринку, оскільки спрямовані на захист від недобросовісної конкуренції", - прокоментувала Свириденко.

Нагадаємо також, що саме 15 жовтня в Україні зазвичай розпочинається опалювальний сезон. Однак рішення про початок подачі тепла до будинків приймає місцева влада в конкретному випадку. Для цього середньодобова температура має протягом трьох днів бути нижчою за +8 градусів із тенденцією до похолодання. При цьому спершу тепло мають отримати школи, дитсадки й лікарні