НБУ курс:

USD

41,35

--0,10

EUR

46,15

--0,09

Готівковий курс:

USD

41,73

41,67

EUR

46,62

46,50

Запорізька область уклала угоду про співпрацю з американським штатом

Запорізька область уклала угоду про співпрацю з американським штатом
Фото: Офіс президента

Під час візиту до США начальник Запорізької ОВА Іван Федоров і губернатор штату Пенсильванія Джош Шапіро підписали угоду про співпрацю між ОВА та американським штатом.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Офіс президента.

Повідомляється, що під час візиту до США президент України Володимир Зеленський зустрівся з губернатором штату Пенсильванія Джошем Шапіро, а також сенатором від цього штату Бобом Кейсі та конгресменом Меттом Картрайтом. Під час зустрічі вони обговорили перспективи співпраці між Україною та США на регіональному рівні.

У присутності Володимира Зеленського начальник Запорізької ОВА Іван Федоров і Джош Шапіро підписали угоду про співпрацю між Запорізькою ОВА та Співдружністю Пенсильванія.

Що передбачає угода

Згідно з повідомленням ОП, укладена угода передбачає взаємодію між державними органами, науковими установами, організаціями громадянського суспільства та бізнесом.

Серед головних напрямів – енергетика, аграрна сфера, цифрові технології та оборона.

Угода також сприятиме відбудові Запорізької області.

Зазначається, що у штаті Пенсильванія проживає понад 150 тисяч українців та американців українського походження.

За словами президента Зеленського, також тут розміщені виробництва зброї та військової техніки.

"Для України цей напрям є безумовним пріоритетом. Будемо вдячні за посилення співпраці в цій сфері", – наголосив президент.

В ОП нагадали, що між українськими областями та американськими штатами укладено вже п’ять угод. Раніше такі документи були підписані між Київщиною та штатом Вашингтон, між Київщиною та штатом Юта, між Житомирщиною та штатом Індіана, між Чернігівщиною та штатом Міннесота.

Нагадаємо, США готують новий пакет військової допомоги на 375 мільйонів доларів для України, про який має бути оголошено найближчим часом.

Додамо, що на початку вересня Міністерство оборони США оголосило про підписання президентом США Джо Байденом додаткового пакету допомоги на суму 250 мільйонів доларів для задоволення критично важливих потреб України в галузі безпеки та оборони.